Zašto Jordanovac

Živjeti u Zagrebu znači živjeti po mjeri čovjeka. Sve je nadohvat ruke, blizu i pristupačno.

Za one koji uživaju u gradskoj vrevi - centar grada nudi pregršt uzbudljivih mjesta za zabavu, uživanje u dobroj hrani i piću, kulturne sadržaje koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zagreb živi u centru, tu osjećamo njegov puls.

Za one koji uživaju u prirodi i sportu - tu je nevjerojatna razlikovnost okolice, od planinarenja na Sljemenu, rekreiranja na Jarunskom jezeru do jogginga i šetnje Maksimirom i ostalim nebrojenim parkovima, perivojima i šetnicama grada. A Jordanovac je, bez pretjerivanja, Zagreb u malom. Nudi najbolje od oba svijeta, bilo da uživate gastronomskim delicijama, izlascima i druženju ili se radije opuštate u prirodi i ugodi vlastitog doma, a možda ste i kombinacija svega pomalo - Jordanovac je idealan kvart za Vas. Kako znamo? Sami smo ga istražili.

Ova oaza zelenila udaljena je svega nekoliko minuta od strogog centra, a opet dovoljno daleko da nudi mir i opuštanje. Restorani i kafići, škole, vrtići, bolnice, tržnica i sportski sadržaji, i sve to u vrlo uskom radijusu, pružaju sve neophodno za ugodan život. Naravno, tu je i neizostavni zeleni dragulj Zagreba, park Maksimir.

Maksimir je Zagrebu kao Central Park New Yorku, Tiergarten Berlinu ili Regents Park Londonu; centar rekreacije, uživanja i opuštanja. Osim prekrasne šume, krase ga i brojne livade koje pozivaju na obiteljski piknik i druženje s prijateljima, staze za trčanje i šetnju te dječja igrališta. Kroz Maksimir prolazi čak sedam potoka i ogleda se u pet jezera, a Zoološki vrt svake je godine sve kvalitetniji. Čudi li imalo što ovaj park, kao dio obiteljske tradicije gotovo svakog Zagrepčanina, čini okosnicu naše strasti prema Jordanovcu? A nabrojavši sve ove prednosti, nismo se niti pomaknuli iz samog srca kvarta!

U okolici, udaljeno svega nekoliko minuta ugodnom šetnjom su Ravnice sa stadionom Maksimir, sportski centar s bazenima na Sveticama, Kvaternikov trg s izvrsnom zelenom tržnicom, bogatom ugostiteljskom i shopping ponudom...

Stoga, s ponosom možemo reći kako smo za Vas odabrali idealan kvart za ugodno življenje - iskušajte ovu sinergiju prirode i grada i uživajte u intimi vlastitog luksuza!

Škole, vrtići i fakulteti

1. Vrtići

2. Osnovne škole

3. MIOC (XV. gimnazija)

4. EFZG (Ekonomski fakultet)

5. ZŠEM (Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta)

6. Agronomija

7. Medicinski fakultet

8. PMF (Prirodoslovno-matematički fakultet)

Zabava i rekreacija

16. Park Maksimir i ZOO

17. Stadion Maksimir

18. Teniski tereni

19. Malonogometni tereni

20. Sportski tereni Šalata

Bolnice, ljekarne i poliklinike

9. Klinički bolnički centar Zagreb

10. Klinička bolnica Merkur

11. Srebrnjak

12. Klinička bolnica Dubrava

13. Poliklinika Eljuga

14. Ljekarna

15. Dom zdravlja Maksimir

Ostalo

21. Pošta

22. Policija

23. Mirogoj

24. Trgovački lanac

25. Centar Kaptol

26. Tržnica Dolac

27. Tržnica Kvatrić

28. Importane galerija

Molimo Vas rotirajte uređaj